Meedoen!

Beemster Schagen & ValueMe pilot

 
ValueMe. Mijn Data, Mijn Leven

Als je wilt meedoen met de pilot, en een gratis 360° 3D-scan van jezelf wilt laten maken,
klik dan op de oranje MEEDOEN knop.
Je komt dan bij de app. Klik daar op de link “Registreer nu!” onderaan de pagina.

Liever eerst meer informatie?
Lees dan gerust verder.

 

Interesse, maar nog even verder lezen?

Waarom Data eigendom?

Online zijn is in korte tijd een 24/7 onderdeel van ons leven geworden. Velen zien het als een continue feestje (Social)? Maar feesten is niet gratis. Voor niets gaat alleen de zon op. 

Gratis Internet bestaat niet, net zomin als dat het Internet “van niemand/iedereen is”. Jouw Data is de brandstof en smeerolie  van het “gratis” Internet.

We zijn continue verbonden en surfen uren over het net. We “reizen” over de aardbol met een paar clicks en hebben alles en iedereen onder onze vingers. Inmiddels hebben we naast ons echte leven, met mensen enzovoort, ook een digitaal leven-identiteit. Niemand ziet zichzelf als een robot maar in de online wereld zijn we wel een (digital) Data Body, een Profile.

Het rare is dat we deze Data Body niet kunnen zien want hij is voor jou onzichtbaar. Hij is ook niet door jou gemaakt maar door anderen gecreëerd. Onzichtbaar maar 24/7 wakker, altijd en overal. De makers van jouw Data Body zitten overal, zichtbaar en vooral ook onzichtbaar.

Waarom ValueMe?

Nou heel simpel: jouw Data, jouw Data Body, jouw Profiel is veel, heel veel geld waard!
Het zure van deze constatering is dat jij daar feitelijk twee keer aan bijdraagt, namelijk:
1) je krijgt niets voor de “verkoop” van jouw Data,
2) de kosten van deze “verkoop” zit in de prijs van producten en diensten die jij koopt en betaalt.

Internet/Sociale Media is leuk, handig, interessant en dat moet zo blijven maar tegelijkertijd “moet de postbode van de inhoud van jouw brieven afblijven en anderen niet vertellen war er door jouw brievenbus gaat…..”. 

ValueMe gaat over Eigendom en Waarde van jouw Persoonlijke Data. Door je Data in je eigen ValueMe App vast te leggen zet je de eerste stap van Eigendom registratie. Met deze registratie zet je ook de stap om jouw Persoonlijke Data in waarde om te zetten.

Welke waarde? Dat bepaal jij zelf.

Dit is het begin een nieuw tijdperk. Hierin ben jij eigenaar van je eigen Persoonlijke Data en jij bepaalt wie er straks van jouw Data gebruik mag maken….op jouw voorwaarden. Met waarde! Want voor niets gaat alleen de zon op !

Van app registratie naar Data Paspoort
Je kunt als deelnemer aan de ValueMe Pilot een ValueMe Data Paspoort aanvragen.

De inhoud
In de ValueMe app heb je persoonlijke gegevens (data) vastgelegd die van jou zijn en over jou gaan.
Jouw persoonsgegevens vormen in de online-wereld een zogenaamd data profiel maar zijn bovenal jouw verhaal en daarom van groot belang om officieel vast te leggen bij de met ValueMe samenwerkende Notaris.

Naast de data uit de ValueMe app kan je ook jouw portret, foto van je gezicht, toevoegen aan de vastlegging van je persoonsgegevens. Maak daartoe een tweetal foto’s van je aangezicht en profiel.
Zie daarvoor de instructie op www.valueme.nl/foto . In een volgend stadium kan je ook je 3D BodyScan (360°), DNA en VoicePrint (stem) vastleggen als jouw eigendom.

De stappen
Je kunt in de app aangeven dat je gebruik wilt maken van de gratis vastlegging van jouw persoonsgegevens bij de Notaris.
Als vervolgstap legt ValueMe deze gegevens voor aan de Notaris om officieel te registreren.
Indien je data voldoet aan de identificatie eis (100 % correcte info Ik ben) zal de Notaris overgaan tot registratie.

Bewijs
Na registratie van jouw data  door de Notaris krijgen wij een bevestigingsnummer.
Dit nummer zullen wij je z.s.m. doen toekomen.
Hiermee heb je de belangrijke stap gezet naar data eigendom en het realiseren van waarde

Paal en Perk stellen, strepen trekken!

Mijn Data is van Mij. Ik heb niets te verbergen, maar wel te beschermen!
ValueMe regelt Data eigendom en maakt Data delen en verdienen aan je Data mogelijk. ValueMe betekent letterlijk “Waardeer Mij”. Het is onze Geuzennaam en tegelijk jouw Data gereedschapskist, wallet, kluis of noem het jouw bewijs van eigendom.

Dus stellen wij jou de vraag: Ben jij al Data Eigenaar? (wij noemen iedereen die de ValueMe App gaat gebruiken gewoon een ValueMe user).
Als je ook vindt dat bovenstaande op jou van toepassing is:

Als jouw Data je “lief is” zorg dan samen met ons voor een “digitaal ValueMe stempel” dat altijd en overal met jou meereist !
Zet het op je foto’s, onder je mails, je social media posts. Zorg dat jouw online buitenwereld weet dat jij controle hebt, gehoord en gewaardeerd wil worden! 

Met ValueMe ben je eigenaar van je eigen App. Zelf eigenaar….vreemd? Wij vinden dat logisch!
Hoe? Nou gewoon helemaal Doe-het-Zelf.

Klik op Ja ik wil meedoen.
Je komt dan op de registratiepagina van de ValueMe App.
Na het invullen van je gegevens en akkoord met de spelregels kan je beginnen om tegen jezelf te zeggen wie je bent, wat je zoal bezit, wat op je wensenlijst staat en waar je van houdt.
Jouw Leven, jouw Verhaal, jouw Data.

Als je jouw Data hebt vastgelegd in de App kan je er voor kiezen dit officieel vast te leggen bij onze Notaris.
Je krijgt hiervan een bevestiging alsmede een fysiek bewijs middels acryl A4 print.
Gratis: voor niets gaat de zon op maar toch krijg jij als deelnemer aan de Pilot een gratis registratie bij onze Notaris + print (twv 150 euro).
Tevens ontvang je de eerste 10 euro aan Data-waarde bij complete invulling van jouw App (je mag zelf bepalen wat je met dit geld wilt doen > zie App).

Ter geruststelling : “Wij doen niets met jouw data”. Met ValueMe regel je de vastlegging van je Persoonlijke Data helemaal zelf.
Met wie je eventueel Data wil delen en onder welke voorwaarden bepaal je zelf. Tegen welke waarde of beloning….. je snapt ’t al: jij bepaalt!

De toekomst

Zonder een goede vastlegging van Persoonlijke Data en Eigendom loop je het risico dat dingen fout gaan.
Dat jouw internet gebruik vastloopt of je gewoon volgestopt wordt met (stomme) reclame.
Of dat de “andere kant” vraagt om bewijs wie jij bent….

Jij gelooft toch ook niet dat Jort Kelder schatrijk is geworden met Bitcoins…. maar je krijgt het wel op je digitale bord.
Of erger pure misbruik of identiteitsfraude. Wij gaan jou helpen. Met steun van de EU, Beemster Schagen en Makado is dit de eerste stap. Ervaring opdoen met echte mensen.

Als je meedoet ben je de eerste die ook in de volgende fase stappen kan gaan zetten met de registratie van alle lichaamskenmerken die jouw Persoonlijke Eigendom zijn en jou ook uniek maken zoals vingerprint, stem en zelfs DNA (alles vrijwillig en optioneel).