Jouw foto's, jouw data

Foto’s vastleggen als persoonlijk eigendom

Het is mogelijk om in het ValueMe Data Paspoort een pasfoto mee te nemen. Alhoewel niet verplicht is het goed om ook je foto mee te nemen als “data”-eigendom (jouw “portretrecht”). Foto’s zijn in de online wereld niet meer of minder dan databestanden.

Soms kun je ze gebruiken als Identificatie. Je paspoort, ID-kaart of rijbewijs kunnen daartoe ook dienen maar geef die nooit af, niet aan een balie en zeker niet in online of internet activiteiten. 

Het is dus van groot belang om goed om te gaan met het gebruik van (pas)foto’s. Identiteitsfraude gaat niet zelden gepaard met misbruik van foto’s. Voor het vastleggen van je portret is een tweetal goed gelijkende foto’s nodig. Een foto van je aangezicht, het naar voren gerichte deel van je hoofd en een van je profiel (zijaanzicht).

Alhoewel wij geen overheidsrichtlijnen hanteren voor je foto is het wel handig om even te kijken op bijvoorbeeld de site van de Rijksoverheid voor de eisen hoe je een goede digitale pasfoto kunt maken. Nog makkelijker is het om bij onze partner Ringfoto (bijvoorbeeld Beemster Schagen) langs te gaan, daar kun je 6 dagen per week goede foto’s laten maken. Er zijn ook online aanbieders bijv.  www.pasfoto.nu.

 Als je een Data Paspoort wilt aanvragen met daarop je foto, stuur dan je foto’s naar info@valueme.nl met vermelding aanvraag paspoort foto en je volledige naam.