Beemster Schagen & ValueMe

Makado

ValueMe landelijke pilot

Breng de data weer terug bij jezelf!

Grote internationale bedrijven verzamelen zoveel mogelijk data via je telefoon en andere connecties met internet. Vervolgens handelen ze in jouw data, jouw gegevens zijn het product. Deze ontwikkeling is razendsnel gegaan maar is volgens ons tegen te houden.

NGI & Horizon 2020

Ook de Europese Unie heeft bescherming van de gegevens van Europese burgers hoog in het vaandel staan. ValueMe is deelnemer in het NGI Trust, oftewel ‘Next Generation Internet’. Doel van dit Europese project is de bescherming van persoonsgegevens van Eruropese burgers te verbeteren. De weg is jaren terug ingeslagen met de GDPR, oftewel het General Data Protection Regulation (in Nederland ook bekend als de AVG; Algeme Verordering Gegevensbescherming). Dit gaat echter nog lang niet ver genoeg. Alle apps op je telefoon verzamelen je data en je kunt er weinig aan doen.

ValueMe 

ValueMe is het dataplatform waarop jij zelf je gegevens verzamelt. Jij bepaalt welke informatie je in de app afgeeft. Deze data wordt vervolgens verzameld maar niet achter je rug om verhandeld. Jij bepaald of en wanneer je je gegevens deelt. Via jouw inlog in de app kun je zien wat de waarde van je data is. Deze waarde is afhankelijk van hoe relevant die is voor de bij ons aangesloten bedrijven, hoe valide de data is en hoe uitgebreid de data is.

Pilot met Beemster Schagen

Jij kunt bij de eerste 700 deelnemers van het project horen. Tijdens deze pilot kun jij, je data delen via onze app. Je data wordt vervolgens vastgelegd als jouw juridisch eigendom, met een kopie bij de notaris in de kluis.

Voor deelname aan de pilot welke wij gaan inzetten, zoeken wij 700 deelnemers. Naast de gratis App, het gratis Data Passport, een 3D Bodyscan en optioneel een hard copy Passport realiseren deelnemers een eerste stap in het vastleggen van hun Persoonlijke Data. Google en FaceBook verdienen jaarlijks 200+ miljard aan onze Data. Uit onderzoek blijk dat Persoonlijke Data niet zelden meer dan 1000 euro pp. per jaar waard is. Tijd om zelf de regie en waarde in handen te nemen lijkt ons.

Wat levert het jou op?

  • Persoonlijke Data eigendom registratie
  • Persoonlijke Data Passport
  • Hardcopy Passport (optioneel)
  • Gratis bewijs van eigendom

Heb je interesse om mee te doen? Laat dan je contactgegevens achter in onderstaande formulier.