ValueMe landelijke pilot

ValueMe landelijke pilot

Breng de data weer terug bij jezelf!

Grote internationale bedrijven verzamelen zoveel mogelijk data via je telefoon en andere connecties met internet. Vervolgens handelen ze in jouw data, jouw gegevens zijn het product. Deze ontwikkeling is razendsnel gegaan maar is volgens ons tegen te houden. Paal en Perk stellen, strepen trekken dus. Dit begint met het realiseren van Eigendom.

NGI & Horizon 2020

Ook de Europese Unie heeft bescherming van de gegevens van Europese burgers hoog in het vaandel staan. ValueMe is deelnemer in het NGI Trust, oftewel ‘Next Generation Internet’. Doel van dit Europese project is de bescherming van persoonsgegevens van Europese burgers te verbeteren. De weg is jaren terug ingeslagen met de GDPR, oftewel de General Data Protection Regulation (in Nederland ook bekend als de AVG; Algemene Verordening Gegevensbescherming). Dit gaat echter ons nog lang niet ver genoeg. Alle apps op je telefoon verzamelen (nog steeds) je data en je kunt er weinig aan doen lijkt het.

ValueMe

ValueMe is Waardeer Mij en Respecteer Mijn Eigendom. ValueMe is het dataplatform waarop jij zelf je gegevens (persoonlijke data) vastlegt (want wie weet dat nu beter dan jijzelf !). Jij bepaalt welke informatie je in de app opslaat en wellicht straks met een partij wil delen als het jou uitkomt.

Ons uitgangspunt is dat jouw data voor 100% jouw exclusieve eigendom is. Helaas is de praktijk anders. Jouw data wordt door honderden partijen(veelal onbekend voor jou) verzameld en achter je rug om verhandeld. Zonder dat je het beseft ben je digitale handelswaar….

Het moet anders: Jij bepaalt of- en wanneer je jouw gegevens deelt en met wie. Omdat bedrijven continue klanten zoeken kun via jouw app straks ook zien hoe graag bedrijven jou als klant willen en wat de waarde van je data is. Deze waarde is mede afhankelijk van hoe relevant en valide jouw data is voor deze bedrijven. Hoe je het went of keert, iedereen zoekt online naar validiteit, want fake en fout is tijdverspilling.

Pilot

Jij kunt bij de eerste 700 deelnemers van dit unieke project horen. Tijdens deze pilot kun jij, je data vastleggen via onze ValueMe app. Als je wilt kun je vervolgens via de app jouw data officieel bij onze Notaris laten registreren als jouw juridisch eigendom, met een kopie bij de Notaris in de kluis. Je kunt het vanuit je stoel regelen, helemaal Doe-het-Zelf.

Voor deelname aan de pilot zoeken wij 700 deelnemers. Naast de gratis App, het gratis Data Paspoort, verloten wij een aantal 360°3D Bodyscans (je legt je full body in data vast door middel van 1 opname met 200 camera’s waarmee je naast portretrecht ook eigendom van je totale body kunt realiseren).  Optioneel kan je een hard copy Paspoort aanvragen.  Google en Facebook verdienen jaarlijks 200+ miljard aan onze Data. Uit onderzoek blijk dat Persoonlijke Data niet zelden meer dan 1000 euro pp. per jaar waard is. Tijd om zelf de regie en waarde in handen te nemen lijkt ons. Paal en Perk stellen, strepen trekken.

Wat levert deze pilot jou op?

  • Gratis app met Persoonlijke Data eigendom registratie
  • Persoonlijke Data Paspoort bij Notaris
  • Hardcopy Paspoort (optioneel)

Ben je ook van mening dat jouw Persoonlijke Data van jou is en van niemand anders? Heb je interesse om mee te doen?
Laat dan je contactgegevens achter in onderstaande formulier.