ValueMe voor de consument

“Je mag alles van me weten, behalve m’n pincode”, ken jij deze tv- en radioreclame nog? Hij sloeg aan, maar men lijkt het wel heel letterlijk genomen te hebben. De realiteit anno 2021 is dat bedrijven en wellicht zelfs andere mensen vrijwel alles van je weten behalve inderdaad je pincode.
Het is tijd om je data weer van jou te maken. Lees verder voor de mogelijkheden.

Neem contact op

Data verzamelen

klant, consument

Jij bent de baas over jouw data, dat is onze visie. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend maar momenteel is dat het niet. Vrijwel alle platformen die je gebruikt verzamelen wel iets. Op online veilingen wordt die data gecombineerd en verkocht, volledig uit jouw zicht. Bij ValueMe bepaal jij wat je deelt.

In onze aanstaande web-app (dit is veiliger dan een ‘native’ app) ga jij bepalen welke informatie jij aanlevert. Nadrukkelijk ‘aanlevert’ want je data wordt nog niet gedeeld. In tegendeel, je data wordt verzameld en op een centraal punt veilig opgeborgen. Hiermee bouw jij gedurende de tijd een steeds omvangrijker dataprofiel op. Dit dataprofiel kan uit alles wat persoonlijk is bestaan.

Hoeveel jouw data waard is, is afhankelijk van hoeveel je over jezelf wilt delen. Des te meer je deelt, des te hoger de waarde van jouw profiel wordt.

Als beloning voor het delen van jouw data, krijg je een waarde toegekend, de beloning is dus letterlijk geld voor je data.
Deze beloning vind je terug in de vorm van; je persoonlijke aanbiedingen, speciale kortingen, uitnodigingen voor evenementen of zelfs cash voor je data.

Een omvangrijk dataprofiel is een bewijs van jouw online identiteit. Dit biedt je in geval van identiteitsfraude een bewijs van identiteit. Lees hier verder over ons datapaspoort.

 

Data delen

klant, consument

Nadat je allerlei data proactief aangeleverd hebt, kun je er voor kiezen je data te delen. In tegenstelling tot in het geval van bijvoorbeeld Facebook en Instagram, bepaal jij (!) met wie.

De platformen die achter jouw rug om data verzamelen en verhandelen, hebben vooralsnog waarschijnlijk geen geld naar je overgemaakt. Bij ValueMe werkt het andersom, jij handelt zelf in je data en jij bepaalt met wie! Na het invullen van je persoonlijke data, kun je kiezen met wie je de data deelt. Misschien kies je voor delen met alle aangesloten bedrijven, of alleen met een selecte groep.

Dit heeft enkele duidelijke voordelen. De belangrijkste reden is wellicht de inkomsten. Is het niet prettig als je een keer iets terug krijgt voor al die persoonlijke informatie?

Een andere reden is dat jij bepaalt met wie de informatie deelt. Dit betekent dat de bedrijven met wie je deelt weten dat jij voor ze open staat. Zij kunnen zo gerichtere informatie of aanbiedingen tonen. Jouw voordeel is dat je interessante producten met korting of met een ander voordeel kunt kopen.

Het datapaspoort

paspoort data

Identiteitsfraude is een steeds groter wordend probleem. Identiteitsfraude betekent dat een internetcrimineel jouw data gebruikt om zich als jou voor te doen en zo bijvoorbeeld allerlei zaken te kopen of andere frauduleuze handelingen te uit te voeren. Wanneer zoiets voorkomt, is het erg lastig te bewijzen dat niet jij erachter zat maar dat jouw data misbruikt is. Je online identiteit behelst momenteel niet veel meer dan alleen je NAW-gegevens en bankgegevens.

ValueMe introduceert het datapaspoort. Het datapaspoort is de verzameling van de data die jij deelt. Liefst is dit zo veel mogelijk data, om een goed beeld van jou te krijgen. Deze data wordt vervolgens in de vorm van het datapaspoort opgeslagen bij een notaris en een Nederlandse IT-provider, onze partner Ilionx

Dit betekent dat mocht zich in de toekomst de vervelende situatie voordoen dat het noodzakelijk is je identiteit te bewijzen, dat het datapaspoort hier de oplossing voor zal bieden. Jij kunt namelijk in tegenstelling tot anderen meer van je eigen on-line (en off-line) identiteit bewijzen.

Partners

Het ValueMe eco-systeem wordt gecreëerd door een samenwerking en co-creatie met onderstaande ValueMe partners. 

Neem contact met ons op

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je in contact komen? Vul dan het bijgaande contactformulier in en we zullen spoedig antwoorden.

 

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Vrachtwagen.